Pronkies' fermette in France

Pronkies' fermette in France

2012

2012Posted by PronkRidge Mon, June 24, 2013 13:17:21

Voorjaar 2012

Pasen
Woensdagavond om 19 uur vertrokken met Juke, Arziki en Diwara.
Goede reis gehad. Vaste stop gedaan op de bekende parkeerplaats. Het is dat we er al jaren komen, want het was echt pikkedonker!!
Volgens plan om 4 uur aangekomen.
Korte nacht gehad want Diwara was om 8 uur klaar met slapen;-(

Aanhanger gelost en naar Châlons en de cave. De slaapkist voor Diwara is ook mee.
Evenals de salontafel en de kist die thuis gemaakt is voor het kachelhout in te doen. Die moet nog van scharnieren voorzien worden.
De kraan in de keuken lekt vreselijk die heeft de strenge vorst niet overleefd. Daar halen we een nieuwe voor. Jammer want we vonden die erop zat juist zo leuk. Maar geen succes met zo'n uittrekbare douchekop. Helaas lekt de watermeter in de cave ook. Daarvoor gaan we op zoek naar degene die dat moet gaan doen. Uiteindelijk bleek dat we dat bij de Marie moesten regelen. Dat lukte en zelfs nog op korte termijn;-) Vrijdags stond er al iemand voor het hek.
Dat is ook wel eens een vermelding waard.
Nieuwe bankpas opgehaald die klaar lag. De oude was inmiddels al geblokkeerd. We kregen een brief thuis dat de bank geen passen meer over de post verstuurt.
De houten lijst voor de schouw van de kamer wordt afgemaakt. Ziet er mooi uit!
De lamp hangen we op boven de salontafel, allemaal spullen die we thuis ooit hadden staan en hangen.
Verder hangen we gordijnen voor het kleine raam op en zet ik de luiken in de grondverf.
Een "logeerkamer" maken we in de hoek van de kamer door de bekende gordijnen daar op te hangen en moeten alleen dan nog het bed van boven halen. Ben je toch zomaar een hele dag mee bezig. We verwachten gasten van de zomer vandaar;-)

Hemelvaart
Na een lange reis om 00.00 uur aangekomen, de kachel ff lekker aan en aan de borrel. We hebben de 2 persoonsbank van thuis meegenomen. Daar hebben we nu een nieuwe hoekbank.
Bij de Emmaüs een servies gescoord en spullen voor de badkamer, wit ijzer;-)
Diwara is steeds vroeg wakker, nu uit de bench gebroken, dus echt aan rust komen we niet toe;-( We laten haar los boven slapen, dat gaat beter.
Op zoek naar de geschikte kleur verf voor de luiken. Niets is goed alleen die van de castorama in Chalons. Zit er niets anders op dan volgende keer daar bij te gaan halen.
We breken nog een stuk van het muurtje af en zaaien daar metten wat graszaad.

Zomer 2012
Om 14.00 uur 's middags vetrokken.
Ondanks de vertraging bij Luxemburg nog op een aardige tijd aangekomen: 23.30 uur.
De fam vd Werff en de 5 jongens inclusief Stijn zaten al gezellig buiten op ons te wachten.
Tot in de vroege uurtjes de volgende dag buiten gezeten, de zomer begint voor ons goed!
De eerste rit maar naar de cave de volgende dag.
's Avonds met zijn allen bij Cecile gegeten, supergezellig en voor de jongens een hele belevenis;-)
De mannen hebben de vakantie er opzitten, helaas heeft de (elektrische) douche dat niet overleefd….gelukkig hadden ze het zwembad nog en mooi weer. Wij ook blij met het zwembad want de eerste 1,5 week hebben we wel nodig gehad om een boiler te installeren en de douche aan te sluiten. Maar al met al superblij met t resultaat, de elektrische douche was al een paar jaar een bron van ergernis, die was niet altijd winterproof…..

De mannen en fam vd Werff vetrokken zaterdag weer. Helaas na een half uur een telefoontje dat de auto van de jongens het niet meer deed. Wij de auto naar een Kia garage gesleept en die daar voor de deur neergezet om te laten repareren. Maandag ging de garage weer open.
Long story short: na een paar gezellige dagen nog met elkaar “verplicht” doorgebracht te hebben, zijn de mannen uiteindelijk dinsdag op de trein gezet in Beaune.
De auto hebben wij vrijdags opgehaald gerepareerd en wel. Wij rijden de auto dan ook terug naar huis.

We zijn erg blij met het weer, we zijn elke dag buiten te vinden en de hondjes ook, we hebben ook hier bedjes voor ze neergezet.
De boiler plaatsen is nog een hele klus, mede omdat de pijpleidingen die we van huis mee hebben genomen destijds, niet overeenkomen met de franse. We vragen fa de Bruin om tussenstukjes voor ons op te sturen die bij de Gamma te krijgen zijn. Die zijn met een paar dagen al binnen! Veel dank!!.
De boiler plaatsen we onder de trap, de leidingen moeten dus bovenlangs naar de douche geleid worden. Aangezien we voor de elektrische douche alleen koudwaterleidingen nodig hadden moeten nu dubbele leidingen gelegd worden.

Alles wordt netjes weggewerkt achter een koof, die ook weer een likje verf nodig heeft. En als we dan toch bezig zijn: lekker de muren in de witte crepi gezet, want dat waren we toch nog van plan.
Tegels moesten worden weggehakt voor de leiding, dus ook weer aan het tegelen en mozaïeken geslagen. Dat komt er dus allemaal nog bij kijken. We zijn wel heel blij met het eindresultaat, De druk is ook vele malen beter zodat we een lekkere straal hebben nu.

Tussendoor laden we weer een aanhanger vol voor de déchèterie. Daar aangekomen blijkt men nu iedereen zijn auto te registreren, en ons nummerbord komt niet voor in het systeem.
Gelukkig mogen we nu toch de aanhanger lossen. Volgende keer bewijs meenemen dat we in de buurt wonen en dan kunnen we ook geregistreerd worden.

We hebben de bosmaaier weggebracht voor een onderhoudsbeurt, en om een nieuwe kop erop te laten zetten, wij kregen hem niet meer los om de draden erdoor te trekken. We willen die op gaan halen, maar…. helaas, nog niet klaar. We hadden daar ook geen hoge verwachtingen van eerlijk gezegd. De werkplaats stond vol rook en dat bleek dus van onze bosmaaier te zijn (….) hm, ben benieuwd of ze die nog kunnen repareren…. Morgen mogen we terugkomen…
We gokken op de volgende week. Wel graag voor 15 augustus want dan is het een feestdag en dan weten we het wel;-)

Ondertussen hebben we echt ook wel vakantie, wel is het erg warm dus we rusten lekker uit.
We gaan regelmatig uit eten en eten thuis buiten. Wijntje erbij, wie doet je wat.

De luiken hangen we af en worden geschilderd, staat erg leuk vinden we zelf! Scheelt ook enorm voor de zon, en wat zal het in de winter schelen om de kou buiten te houden!
Zijn benieuwd!

Maandag 13 augustus halen we de bosmaaier op, hij doet het weer. De cirkelmaaier hadden we inmiddels daar ook al achter gelaten voor een onderhoudsbeurt maar die was nog niet klaar. Die maaier wordt nu veel gebruikt door Nancy, (www.lamaindroite.info) zij maait ons gras als we er niet zijn, dus die moet het wel goed blijven doen.
Uiteindelijk halen we die ook op donderdag.

We hebben nog een BBQ met de Brocktons, maar die moet helaas overdekt plaatsvinden, het dreigt te gaan regenen, wat het ook doet de hele avond, het is erg warm en drukkend. We maken het gezellig onder het afdak van het knechtenhuisje. We hebben zelf saté gemaakt en dat smaakt heerlijk met de meegebrachte satésaus. Als vanouds weer gezellig met elkaar.

Na 3 heerlijke weken is het jammer weer te moeten vertrekken.
We gaan met 2 auto's terug naar huis, gelukkig rijden we dit traject al bijna 10 jaar en is het niet al te lastig zonder overleg terug te rijden apart in een auto.
Het is bloedheet dus de airco is geen overbodige luxe.

De hondjes doen het prima, dat is wel fijn want we zullen er uiteindelijk 12 uur over doen. Dank aan de Belgen die in deze drukke tijd wegwerkzaamheden hebben gepland. Vaak is dit nog wel aardig geregeld, maar nu kwamen we na 2,5 uur file erachter dat men iedereen van 3 banen naar 1 baan ging leiden.
Hoe verzinnen ze het!
Het rode kruis stond bij de overgang naar 1 baan, flesjes water uit de delen. Dank hiervoor. Moet wel ff kwijt dat ik heel blij was dat ik die 2,5 uur zelf genoeg te drinken bij me had.

Al met al een onvergetelijke vakantie......

Kerst 2012

Het regent heel veel en dat heeft het blijkbaar ook al een tijd gedaan, want de rivier in Autun is buiten zijn oevers getreden.

Het bed in de kamer is net echt een succes. Het is erg vochtig. Dus het matras kan weg;-(
De elektra valt uit zaterdag en dat euvel bleek uiteindelijk bij ons te liggen, de TL buis in de cave gaf kortsluiting. Tevens een tijdje zonder water, de waterleiding was gesprongen verderop in t dorp.

We kappen op een droge dag 2 coniferen die het uitzicht teveel belemmeren.
Het is te nat om t verbranden dus in t weiland zolang dan maar.

We kunnen buiten niet veel meer doen, dus boven aan de slaapkamer en badkamer verder.

We zijn zonder aanhanger dus geen trip naar de cave gedaan deze keer.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.