Pronkies' fermette in France

Pronkies' fermette in France

2006

2006Posted by PronkRidge Mon, June 24, 2013 13:08:50

mei 2006
Weer een week geweest!
Nou, de gaten waren geslagen, het cement was nog nat dus, net klaar..... Roger kwam dinsdag om eea door te spreken en de mannen kwamen woensdag de bekisting eraf halen;-(((
Nu als de wiedeweerga de kozijnen in elkaar zetten en in de grondverf. Donderdag heeft Dick ze kunnen plaatsen. Nu maar hopen dat het goedkomt met de ruimte tussen het kozijn en de dikke muur;-((
De tuindeuren zijn ook op maat gezaagd en de scharnieren omgedraaid. De deuren gaan in Frankrijk naar binnen open. Aangezien wij deze deuren vanuit Nederland hebben meegenomen, was dat even een van die bijkomende klusjes;-)

De eerste dagen hebben we de 2 dakramen boven geplaatst want opvoor 1 mei verwachtten we Roger niet vanwege 1 mei.
Dat geeft veel licht!!

De douchevloer opnieuw geegaliseerd maar nu hopenlijk GOED aflopend naar het putje toe;-)
Die is ook getegeld en gevoegd toen we vertrokken.

Verder natuurlijk gras gemaaid en ik ( willemijn) heb lekker in de tuin gewerkt. De planten gesproeid aangezien er een droge tijd geweest was. De coniferen doen het nog steeds en verder is er niets gesneuveld behalve de skimmia's voor. Die zijn volgens de buurvrouw door de sneeuw weggespoeld. Jammer, ik heb nu maar hortensia's neergezet en nog een druif. We wachten het wel weer af.
We hebben schitterend weer gehad, zaterdag, de laatste dag, lekker regen (voor de planten)
Nou, we hebben het weer heerlijk gehad!

mei hemelvaart 2006
Dick is een paar dagen alleen heen geweest! Jukati mee voor het gezelschap;-) Die heeft natuurlijk genoten!
Dick heeft de tuindeuren geplaatst, maar voordat dat zover was heeft hij eerst de gaten opgevuld met cement en een zwaluwnestje moeten verplaatsen.
Verder de muren in de hal gedeeltelijk gestuced en de kontactdozen geplaatst. Nog een deel van het gras gemaaid, de rest ging niet vanwege het lostrillen van een moer van de messenbalk. Waren we blij dat de maaier het goed deed, dan dit weer.
De balkmaaier hadden we de laatste keer mee naar huis genomen, en na de juiste afstellingen(!), en dat bleken dus NIET de fabrieksinstellingen, draaide alles naar wens;-))

zomervakantie augustus 2006
Voor het eerst echt 3 weken in de fermette geweest. Nangi, onze oudste hond, heeft leishmania en hoewel ze best aan de beter hand is wilden we niet onnodig met haar rijden in de auto. Ze is ook wat incontinent (oke, 3 weken droog geweest, maar ala!) en het leek ons makkelijker gewoon in ons eigen paradijs vakantie te houden. Daar hebben we geen spijt van gehad;-)
Natuurlijk wordt er ook gewerkt, logisch. Het is tenslotte een hobby dus daar konden we niet mee zitten;-))

We hebben genoten! We hadden een zwembad meegenomen mocht het erg warm worden. We hebben er best weinig gebruik van kunnen maken;-( De eerste week was Joris, de vriend van Stijn en ons "2e kind" weer mee en die week was ook nog heerlijk zwembadweer! De jongens hebben erg lol met elkaar gehad.
Joris werd gehaald, nog een paar dagen Petra en Kees (Joris zijn ouders) te logeren gehad en een paar hele leuke dagen gehad. Natuurlijk zijn ze ook aan het werk gezet, ze hebben geen Ridgeback;-))) De slaapkamer was in logeerstaat, dus zij waren onze eerste echte loge's!

Verder hebben we weer erg veel gedaan. Het gras gemaaid met de bosmaaier, het boutje was nog niet gearriveerd bij Hornbach, grrrrrrr. Het zit niet echt mee. Hout gehakt, de electra op de slaapkamer boven is klaar om aangesloten te worden, wanden zijn getimmerd, tuindeuren, kozijnen en raampjes 2 x in de verf gezet! In de laatste week nog de muren een lik verf (kwast bleef rechtop staan) gegeven, sjonge wat een zware klus. Maar het ziet er echt mooi uit!
Toch diende zich een probleem aan: de doorslaande schoorsteen. Kijken of we die voor kunnen bewerken zodat het er niet meer doorheen komt.
We hebben een nieuwe houtkachel gekocht voor in de kamer in de Bricomarche (NET geopend, prachtige winkel!) Als nu Roger de schoorsteen opmetselt, kan het kacheltje in de kamer geplaatst worden en is het plan van de keuken naar de kamer te "verhuizen" om aan de keuken te beginnen.
We hebben een poging gedaan de balken in de kamer schoon te spuiten, maar zoals gewoonlijk ging er iets stuk aan de hoge drukspuit. Na enkele zoektochten naar het onderdeel, de moed opgegeven. Thuis maar weer op zoek. Erg jammer, maar met de tuinslang ging het niet.
Verder hebben we heerlijk vakantie gehouden, tijd aan onszelf, wandelen met de hondjes, ach, wie doet ons wat!

herfstvakantie 2006
Een weekje geweest. Thijs was deze keer mee een vriend van Stijn.
Voor het eerst een klapband gehad, van de aanhanger weliswaar. Het geluk is dat het een tandemasser is dus we konden rustig de snelweg verlaten om iemand te zoeken die op zaterdagmiddag een wiel wil vervangen. Het is er namelijk nog steeds niet van gekomen om een reservewiel aan te schaffen!
De eerste garage meteen raak, niets dan lof over deze monteur, hij heeft ons super geholpen.

Gijs en Iris kwamen ook een paar dagen helpen, dat was natuurlijk super! Nu konden ze samen een dakraam plaatsen en het plafond van gipsplaten in de slaapkamer vastmaken. Dat is wel heel fijn om met zijn tweetjes te doen.
Verder lekker in de tuin gewerkt, gras gemaaid uiteraard. Dit was wel moeilijker dan anders omdat het gras geheel verzadigd was van het water. Het viel al plat voor het mes er in kon snijden.
Een olijfboompje, kers en pruim geplant dus weer afwachten of die het doen. 5 meegebrachte coniferen nog tussen de andere gezet en de appelboom flink in vorm gesnoeid.
We hebben een poging gedaan de houten wandplaten in de muurverf te zetten en dat is niet gegaan zoals we gehoopt hadden. Sommige platen sloegen bruin door ondanks het voorstrijkmiddel. Volgende keer kijken wat daar aan te doen is.
De doorgeslagen schoorsteen met isolatieverf uit de bricomarche is ook goed gelukt dus goede hoop dat dat niet meer gebeurt.

Roger is nog langs geweest en de schoorsteen moet helaas wachten tot februari;-((( Hij heeft in zijn duim gezaagd. Nou vooruit, zo hard zijn we nou ook weer niet;-)))
We zijn met kerst uitgenodigd voor een aperitief, dus dat wordt even nog wat franse zinnetjes uit het hoofd leren.
Het weer was over het algemeen super!!! We hebben veel buiten genoten in het zonnetje
(de hangmat zelfs opgehangen) en de korte broek was geen overbodige luxe.
2 x bij Cecile en Antoine gegeten, kortom, genoten weer!

kerstvakantie 2006
Weer een week geweest. Zondag vertrokken. Allicht weer volgeladen;-)) Maar ook weer niet helemaal, want wat uit de koelkast en vriezer meemoest hebben we doodleuk laten staan.
Gijs en Iris waren bereid om alles weer terug te doen. Geluk was weer dat alle winkels open waren, dus bij Cora onderweg maar wat eten gehaald voor zondag en maandag (1e kerstdag) Angezien er in Frankrijk geen 2e kerstdag is viel het allemaal dus nog mee. Ben ik ff blij dat ik geen uuuuuren in de keuken heb gestaan om een kerstdiner voor te bereiden!

Het huis was best koud dus de kachel direkt opgestookt! Het duurt wel een paar dagen eer het huis goed doorgewarmd is, maar echt koud hebben we het met het kacheltje niet.

Stijn en ik hebben echt vakantie gehouden. We hadden een paar prachtige dagen met 10 graden vorst na 2 dagen mist. Ik heb veel gewandeld (Nangi alleen veel meegenomen en die heeft genoten!) en tevens het nieuwe fototoestel uitgeprobeerd. (Nikon D40) Daar moet nog wel het een en ander mee geoefend worden ja;-)))

Dick ging verder aan de slaapkamer boven en na de gaten en naden in het plafond gevuld te hebben is het eigenlijk klaar om geschilderd te worden. Door de vorst was dit nu niet te doen.

We moesten het deze week helaas zonder Antoine en Cecile doen, de enige tijd in het jaar dat ze vakantie hebben! Volgende keer dubbel dan maar. Geen restaurant van binnen gezien daardoor deze week. Lekker thuis gegeten en elke avond werd er druk geschaakt.

  • Comments(0)//pronkies-fermette.pronkridge.nl/#post4