Pronkies' fermette in France

Pronkies' fermette in France

2005

2005Posted by PronkRidge Mon, June 24, 2013 13:07:22

Pasen 2005
Met Pasen zijn we weer geweest voor een paar dagen en we hebben het tegelwerk afgemaakt en het voegwerk is klaar!! Daar zijn we wel heel blij mee want het was een bereklus. Het plafond van het toilet is ook gewit en al wat accesoires opgehangen, het wordt al wat! Dick is verder gegaan boven met het leggen van de electrabuizen en de stoppenkast hangt. Volgende keer kunnen dan de vloerplaten eropgelegd worden en misschien de draden al getrokken worden!! We hebben ook wat accesoires opgehangen in wc en badkamer. De eerstvolgende keer gaan er als het goed is de 2 deuren mee voor de wc en de badkamer. Oude paneeldeuren uit de boerderij van onze buurvrouw, waar wij heel blij mee zijn! Ze worden thuis al voorbewerkt, paar lagen verf afgebrand,en kunnen dan daar geschilderd worden.

Mei 2005
De meivakantie hebben we ook benut. We zijn 1 week geweest. Joris (vriend van Stijn) was ook mee. De jongens hebben zich prima vermaakt. Boven wordt er hard verder gewerkt aan de slaapkamer. De electra draden zijn getrokken, de isolatie gelegd en de vloerplaten erop.De deuren zijn iets te breed dus daar moet aan beide kanten een stukje af. We hebben inmiddels thuis nieuwe smalle sloten te pakken kunnen krijgen. Die worden niet meer gemaakt. Mazzel dus......anders hadden we ze beneden niet kunnen gebruiken. Het gras kon niet verder gemaaid want toen ik de draad van de bosmaaier wilde vervangen bleek de bout dolgedraaid te zijn. We hebben bij Mr Bricolage een nieuw onderdeel besteld in ons beste frans...... hoop dat die meneer goed begrepen heeft dat we hem pas veel later komen halen........We hebben ook weer gezellig bezoek gehad van onze westzaanse buurtjes en we zijn ook in hun huisje geweest.Tot slot weer een etentje bij Cecile en alles was weer volmaakt! We hebben genoten dus.

Augustus 2005
We zijn 3 weken lekker aan het werk geweest en flinke vorderingen gemaakt! Het weer was fantastisch dus we hebben ook buiten veel gedaan. Alles is gemaaid. We hebben een nieuwe bosmaaier gekocht nu met een benzinemotor en was het een fluitje van een cent! Hadden we meteen moeten kopen, maar al doende leert men. De brandnetels waren weer lekker gegroeid! Dus die zijn nu voorlopig uitgeroeid. De nieuwe balkmaaier die we meenamen heeft het maar even gedaan, weer mee naar huis genomen, en daar deed hij het dus wel!!! Grrrrrr. Buiten dus veel werk verricht, het oude hek is weg en een nieuw (voorlopig) hek iets verder geplaatst. Het erf wat we gebruiken is nu lekker ruim.

We waren bij de emmaus ( kringloopwinkel) en daar lagen de smalle sloten waar we zo naar gezocht hebben voor het grijpen!!

De aardpen is met veel hak- en graafwerk geslagen. Verder heel wat oud dakhout weggezaagd voor de winter. Coniferen weggehaald die het niet overleefd hebben, het ziet er weer verzorgd uit, tot we weer komen;-))
De Edf is geweest voor de hogere zekering, van 30 naar 45. De douche kan er volgende keer in!! De draden zijn getrokken dus alles is voorbereid.
Een nieuw raamkozijn is geplaatst in het opkamertje, dat ziet er meteen een stuk beter uit! 2 paneeldeuren zijn afgehangen en geschilderd, de badkamer en de wc. De deur naar de keuken ook aan 1 kant geschilderd, dit is een nieuwe deur. De vaste trap zit er in en de overloop gemaakt. Dat rust op een dakbalk van het oude dak. In de slaapkamer zitten de balken erin en is alles geracheld! Nu maar hopen dat Roger de aannemer snel gaat beginnen met het hakken van de gaten voor de openslaande deuren en het extra raam. Dit alles voor de woonkamer. Hij gaat dan ook de buitenmuur netjes afsmeren, nou dat zal prachtig worden!

We zijn een paar dagen naar het zuiden geweest om de vader van Jukati te bewonderen, evenals opa en de rest van de Shangani www.shangani.de family, en even lekker uit te rusten in de fantastische appartementen van " la maurette" www.lamaurette.fr en mijn tante Fiet (95) in Nice te bezoeken.

November 2005
We zijn met zijn 2-tjes ( en de hondjes) een paar dagen aan het werk geweest. De meeste tijd is in de electra gestoken en de volgende keer kan ECHT de douche aangesloten worden! We zijn heel benieuwd...........We hebben een bezoek aan de aannemer gebracht en VOOR mei moet het gat geslagen zijn voor de tuindeuren en het extra raam, weer benieuwd of dat gaat lukken.....Verder is de trap geschilderd en het gras gemaaid. Dit was in een klein aantal uurtjes gebeurd. Met de balkmaaier en de bosmaaier is het een fluitje van een cent! Sjonge wat een verademing als je de juiste apparaten hebt..... Tis echt de investering waard geweest!! Verder de 16 meegenomen coniferen geplant en wat andere planten: hibiscus, passiflora. We hebben flink water moeten geven want het was erg droog geweest in de nazomer en herfst. We hebben zelfs nog heerlijk van de zon genoten!

December 2005
Weer een week geweest. 25 december t/m 31 december.
We gaan verder met de douche. Veel tijd gaat er weer in zitten om de electra in orde te maken.
Ondertussen zitten de spotjes in de badkamer erin! Dat ziet er een stuk leuker uit, en gewoon met een knop het licht aandoen is ook al een luxe! Alles gaat nl nog steeds uit 1 stopkontakt en veel draden en haspels.
We hadden een straalkacheltje voor de badkamer meegenomen, en dat bleek een babyluierverwisselverwarming te zijn, we wisten niet van het bestaan af zelfs!! Maar ja, erg veel warmte geeft het niet maar voor nu zijn we er even mee geholpen.
De douche doet het na een paar dagen, nou wie durft????
Ik ( willemijn) ga als proefkonijn;-)
Er komt geen vette straal uit maar het is warm. Helaas blijkt de vloer niet zo te lopen als het moet.
Het water loopt niet goed weg. De vloer loopt niet schuin genoeg af en het putje zit net op een soort bult;-(((
Volgende keer moet daar dus aan gewerkt worden, jammer, want het is wel weer extra werk.

Ondertussen heeft het gesneeuwd en het blijft ook nog liggen.
Het vriest zelfs in de tussenruimte van de fermette 10 graden! Zodoende zitten we aan huis gekluisterd, want de weg is nog niet vrijgemaakt. We moeten het met de voorraad doen. Zelfs vers brood kunnen we niet halen, om daar nu alleen de sneeuwkettingen voor om te doen gaat ietwat te ver.
Het ziet er prachtig uit in de sneeuw, stijn en de honden genieten ervan. We maken lekkere wandelingen in de omgeving.

Dick gaat boven verder met de voorbereidingen voor het plaatsen van de 2 dakramen

  • Comments(0)//pronkies-fermette.pronkridge.nl/#post3