Pronkies' fermette in France

Pronkies' fermette in France

2014

2014Posted by PronkRidge Wed, August 27, 2014 23:19:07
Zomer 2014

Na een prima reis kan onze vakantie beginnen.

Het is warm en zonnig dus eerst het zwembad opgezet. Het blijkt helaas toch te lekken, ondanks dat we dachten het vorig jaar goed geplakt te hebben. Uiteindelijk toch gevonden waar het lek zat, dus veel duct tape en een grote steen erop, dat werkt!

Jammergenoeg is het de komende 3 weken nou niet echt zo heet dat we veel gebruik zullen maken van het zwembad, maar dat is altijd de vraag tenslotte.

We gaan verder met de badkamer boven. Tussendoor houden we lekker vakantie en houden we de tuin bij. Het loungebed wordt goed gebruikt!!

Aangezien we de verf voor de luiken aan onze lieve vriend verderop hadden uitgeleend, waren we genoodzaakt nieuwe te halen.
Er was nl niets meer over ^_^

Naar Chalons, want de verf die wij de beste kleur vonden hebben is een eigen merk Castorama. Daar aangekomen bleken er nog maar 2 blikken a 500 ml te staan in een vak met restanten ;-((( Mazzel dus: of niet. Waarschijnlijk uit het assortiment, want de prijs was niet meer in het bestand aanwezig.

Hier zullen we niet genoeg aan hebben denken we, want de deurluiken moeten 3 x geschilderd en alle luiken nog 1 x……….Wie weet vinden we nog ergens een paar blikken. Anders kijken of het op kleur gemengd kan worden. We zien het wel! Voorlopig is dit genoeg voor de deurluiken.

Dick hangt de deurluiken af, zijn topzwaar dus een beste klus!

De hekjes die wij op het muurtje door de buurman gemetseld willen plaatsen schilder ik rood, met verf van de Action dus op goed geluk;-) Denk dat we voor de poort toch maar Hammerite nemen, tis een hels karwei al die spijlen schilderen en als het gaat afbladderen word ik daar niet blij van…

Als uiteindelijk de hekjes erop staan is het wel een mooi gezicht. Nu het muurtje nog afwerken. Dat zullen wij moeten doen vrees ik. Zo is het ook geen gezicht. Zucht, alsof we om werk verlegen zitten…..

De badkamer boven gaat ook goed. De mozaïekrand is gedaan, voegen moet nog, maar dat gaat gelijk mee met de hele muur. Was een werk maar tis erg mooi geworden.

Dick maakt een verhoging van beton om de toiletpot hoger te plaatsen.

Nu nog de tegels op het blad en op de vloer. Voor de vloer gebruiken we de schoon geschrobde tometjes en voor in de douche hebben we kleine tegels via internet besteld. Gevlamd beige/roodbruin. We zijn benieuwd hoe dat er uit gaat zien.

Ondertussen spuit ik op de muur in de kamer isolatieverf van de Action de vocht/schimmel plekken in. Daar overheen de crepi en dat ziet er weer fris uit. Het blijft een vochtige hoek.

Nu afwachten of er geen nieuwe vochtplekken opkomen.

De linker cave neem ik in gebruik voor de opslag van de verf, hebben we binnen op de stelling meer overzicht in het gereedschap. Er ging teveel tijd zitten in het zoeken naar gereedschap en onderdelen;-(

We ruimen ook de stal lekker op en tevens maken we een plaats voor alle platen die er dan makkelijker uitgeschoven kunnen worden.

Op een dag komt Robert (de boer die zijn koeien op ons weiland heeft lopen) aan de poort zwaaiend met een formulier. Of we dat ff willen ondertekenen. Hij is inmiddels 80, heeft zijn koeien verkocht en andere mensen gevonden die koeien op ons weiland willen laten lopen. Nou, we snapten niet waarom we daarvoor moesten tekenen, we hebben zelf immers nooit een contract afgesloten met Robert.

Gelukkig heeft Elisabeth uit het dorp voor ons in het Engels vertaald wat de bedoeling was en zij adviseerde ons niet te tekenen. Ze heeft voor ons de instantie gebeld die het contract had gestuurd. Het bleek dat er wel een afspraak was tussen de boer Robert en Mr Lazare de vorige eigenaar van ons huis. Die is inmiddels al meer dan 11 jaar overleden. Uiteindelijk heeft Elisabeth Robert gebeld en hij heeft haar gezegd dat we het bij het oude kunnen laten. Pfff pak van ons hart. Wat een gedoe allemaal.

We waren al aan het brainstormen wat te doen met het weiland!

Niet nodig hopelijk. Volgens ons blijven er koeien op grazen, maar of we dat goed begrepen hebben?

De vloer in de badkamer gegoten met egaliseerlaag dus de volgende keer kan de vloer getegeld worden.

We hebben zowaar de gasfles moeten wisselen na jaaaaaaaaren!

Gras weer lekker kortgemaaid, deurluiken in de verf en het zwembad gerepareerd (hopelijk nu wel goed geplakt) opgeborgen.

  • Comments(0)//pronkies-fermette.pronkridge.nl/#post18