Pronkies' fermette in France

Pronkies' fermette in France

Hoe het begon

2003Posted by PronkRidge Mon, June 24, 2013 11:32:57

21 februari 2003

De overdracht is een feit!!! We zijn een weekend afgereisd naar Luzy en met de makelaar naar de notaris in Etang sur Arroux geweest. Een gedeelte van de familie Moncharmont was aanwezig.
We logeerden in het hotel beneden in het dorp, Hotel de la Poste, bij Cecile en Antoine.
We hebben gelijk de volgende dagen benut om het een en ander aan puin op te ruimen en te verbranden.
Het is een raar idee, eigenaar te zijn van een echte oude fermette in het hart van Frankrijk! Het is eigenlijk onvoorstelbaar!

Voorjaar 2003
Het is hard werken de komende tijd als we er zijn! We gaan verder met de leitjes van zolder te halen en de panlatten. Het dak is gedeeltelijk vernieuwd met dakpannen en de oude leitjes heeft "men" gewoon laten vallen.
Met pasen zijn we nog steeds aan het puin ruimen en hakt dick vast een goot voor de riolering.
In mei beginnen we vast met de tegels ( rode plavuizen) los te halen die in het gips gelegd zijn. Het is een topzware vloer dus beter dat die eruit gaat. De houten vloer is al aardig doorgezakt. Stoffig klusje. We stapelen ze op zodat ze later naar beneden kunnen. De goed bruibare willen we beneden in de kamer leggen, moet prachtig worden!!
Er wordt ook een gat gemaakt voor een deur van de keuken naar de open ruimte tussen de stal en keuken. Daar willen we de ( geheel nieuwe) badcel maken. De riolering wordt alvast gelegd. We gaan verder met tegels loshalen maar dan boven de keuken.
De vloer in de kamer en de badcel wordt stortklaar gemaakt. We kunnen dan in de zomer beton bestellen. De kamervloer is erg slecht en vochtig zodat we een mooie gladde vloer willen door beton te storten.


Juli 2003
We hebben beton besteld en alles is prima verlopen. Ze kwamen met een wagen en het bleek goed berekend te zijn. Iets tekort maar dat werken we met de hand bij. Gelukkig hadden we hulp van vrienden die een uur bij ons vandaan op de camping stonden. Zonder hen was het een moeilijke klus geweest!
Het is erg heet die dag en het beton droogt erg snel, zo snel dat we vergeten het nat te houden. De schade valt gelukkig mee.
Verder het riool gegraven en profielen gesteld voor de badcelwanden.

Oktober-December 2003
Vrienden mee om de betonvloer te egaliseren. Het ziet er prachtig uit!!!
Badcelmuur gemetseld met gasbetonblokken.
Septic tank zou gegraven worden, helaas........
Puin verder geruimd. Alle tegels zijn van boven de kamer naar beneden, en daar opgestapeld in het opkamertje.
Balklaag badcel geplaatst en in de xylophene.
Dakplaten badcel erop, het wordt al wat!!

  • Comments(0)//pronkies-fermette.pronkridge.nl/#post1