Pronkies' fermette in France

Pronkies' fermette in France

2008

2008Posted by PronkRidge Mon, June 24, 2013 13:11:49

Mei 2008
Lekker weer een week aan de slag geweest.
Eerst natuurlijk weer het gras aangepakt. Was nog niet heel hoog maar toch niet kort genoeg voor de gewone maaier. Dus eerst weer met de welbekende balkmaaier!

Heel verrassend was dat de blauwe regen VOL met knoppen zat!
Na al die jaren dus toch nog bloemen;-)
Jammer dat we die nu niet kunnen zien uitkomen. Wie weet bloeien ze in de zomer nog of weer.

Ook van de zon genoten het eerste weekend en het laatste. Er tussenin was het bewolkt met regen en zelfs een onweersbui met hagel!
Deert allemaal niks want we voelen ons daar helemaal thuis, weer of geen weer;-)))
Thijs was deze week weer mee en dat was gezellig.
Het belangrijkste deze week was het plaatsen van de nieuwe voordeur! Dat is gelukt. Staat echt heel mooi. Het kozijn is ook al geschilderd. Tevens vast het kozijntje op maat gemaakt en geplaatst voor het raampje naast de deur.
Nu alleen daar nog de raampjes voor maken. Dat gebeurt weer thuis in de schuur, daar die speciaal op maat gemaakt moeten worden na het plaatsen van het kozijn ter plekke.
Nu maar weer geduldig wachten op de aannemer die de schoorsteen en de muren moet gaan doen. Maar weer ff aansporen.
Nadat de buitenmuur is gedaan kunnen we alles nog 1 x in de verf zetten.
Ik (Willemijn) heb de deurtjes van het kleine huisje lekker in de verf gezet, dat staat leuk!!!!
Zoals gewoonlijk het gras lekker kort achtergelaten, scheelt weer als we aankomen in de zomer hopenlijk.
De laatste avond in de bowling doorgebracht en dat was ook gezellig en lekker eten. Cecile hebben we deze keer overgeslagen maar volgende keer is ze zeer zeker in het programma opgenomen!
Op naar de zomervakantie dus!

Juli 2008
Even een snelle up-date.
Een week voor we vertrekken krijgen we een bevestiging van Roger dat het werk aan de muur gedaan is!!!!
Onze ogen rollen uit de kassen.......
Hij heeft een (niet zo'n goed gekleurde) foto meegestuurd:

Superblij zijn we, en heel benieuwd hoe het in het echt eruit ziet.
Dat zal niet lang meer duren gelukkig......
We hebben de eerste maandag van de vakantie een afspraak met Roger om de schoorsteenplannen nog even door te nemen. Dat zal dan in september gaan gebeuren: we hebben goede hoop;-)))))

Juli 2008
3 weken zomervakantie!!!
Na een lange reis van 12,5 uur (!) kunnen we eindelijk de nieuwe muur bewonderen! Het is erg mooi geworden. We zijn weer thuis!
Het plan was om dinsdag na de afspraak met Roger naar Spanje af te reizen met de tent. Helaas liep alles anders. Ik (Willemijn) had een vreselijke nekpijn zaterdags bij het opstaan. Direkt naar Autun naar de 1e hulp in het ziekenhuis gegaan. Daar vertelde de arts dat het een spier betrof. Ik kreeg een recept mee voor ontstekingsremmers en sterke pijnstillers. De assistente deed een nekkraag bij me om. Die gaf al iets verlichting. Het was onder de middag dus het recept kon pas later ingeleverd worden. De apotheken zijn ook tussen de middag gesloten (!) Dus Dick en Stijn zijn later weer teruggegaan.
Met de medicijnen was het goed uit te houden, het weer zat heel erg mee, warm en zonnig.
We hebben het zwembad opgezet de 2e week en dat was zaaaaalig!
Dick moet nu zelf het gras voor zijn rekening nemen. Anders is dat mijn werk. De welbekende balkmaaier weer tevoorschijn gehaald en na een paar banen: ja hoor, bingoooooooooo. mes doormidden. %^%$$#@@#$$$#$%%%^.
Dus alles weer met de bosmaaier moeten maaien.

We horen 's avonds boven als we een DVDtje kijken vreemde geluiden. We denken aan een relmuis. Nangi gehaald van beneden, deuren dicht en haar opgehitst. En ja hoor, zolang had ze daar echt niet voor nodig. idd een relmuis................
De volgende dag hoort Stijn gepiep, dus overal gekeken, blijkt er achter het laatje van het kastje een nestje te zitten!!!!! Die laatjes laten we vaak open om door te laten luchten. Nou gelukkig alles op kunnen ruimen. Ze halen overal de isolatie uit die jij er net met veel moeite in hebt gestopt. Opruimen dus die beestjes..........

De Canadese buurtjes zijn inmiddels ook permanent hier. We zoeken ze op met een fles Cremant de Bourgogne en glaasjes. We drinken op hun toekomst hier. We hebben verteld van de balkmaaier en Martin biedt aan om voor ons het gras bij te houden als we er niet zijn. Dat is een SUPER idee;-))))) Wij zijn echt heel blij. Hun huis is nog lang niet af, maar dat hadden we ook niet verwacht;-) Ze wonen in Frankrijk tenslotte............

Met de nek gaat het langzaam beter door de pijnstillers. De vakantie is anders dan we hadden gehoopt. Dick vindt het niet erg, gaat lekker aan het werk en Stijn rust heel erg uit samen met Nangi & Juke.

We gaan toevallig na het boodschappen doen eens bij de Maga binnen, nooit geweest. Zien we daar buffetkasten staan die we direkt allebei al als keukenblok in onze gedachten kunnen plaatsen. Het plan was om losse elementen van Ikea (ikeNEE!) aan elkaar te koppelen maar dit is veeeeel beter!!!! Dus inpakken en wegwezen.... Hoeft niet, kan gratis bezorgd worden, nou heel mooi dus.
We nemen 2 kasten en 1 bar, 1 kast wordt in november bezorgd.
We hoeven alleen maar de gootsteen en de gaskookplaat erin te maken.
Maar goed, eerst maar eens kijken of we aan de keuken kunnen beginnen. Zodra die wereldberuchte schoorsteen erop zit kunnen we in november de spullen van de keuken naar de kamer verhuizen en daar verder wonen.
We schaffen ook een groen stalen tafeltje met 4 stoeltjes aan, best geinig.
We hebben op een zwoele avond een prachtig zicht op vele bliksemschichten, toch leuk als je daar met dat mooie fototoestel ook eens leuke foto's van zou kunnen maken;-)))
Ineens komt daar de dreigende donkere bewolking en windvlagen van het westen boven ons en we moeten hardhollend naar binnen. We staan nog een tijdlang binnen achter het glas van de tuindeuren dit prachtige schouwspel te bewonderen.

We hebben bij Lucienne, onze 80 jarige buurvrouw de cirkelmaaier bekeken (tevens laat ze ons daarna al kletsend haar hele tuin zien) en dat was dus voor ons HET apparaat! Gelukkig kan dat nu voorlopig even wachten omdat onze buurtjes het nu voor ons bijhouden.
De Maga komt de "keuken" brengen, maar....... helaas alleen de bar;-(
Dus weer terug om dat te zeggen. Excuses, dus volgende afspraak.
Dat gaat goed, maar...... er zit geen sleutel van het kastje bij!!! En die zit uiteraard op slot. Dus voor de 3e x naar de Maga.............

Zaterdag 2 augustus, Stijn 17 jaar!
We hadden als verrassing een afspraak gemaakt aan het begin van de avond voor een rondvlucht boven de Morvan. De weersomstandigheden waren helaas niet ideaal zodat we een andere afspraak moesten maken. Geen verrassing dus, maar ach.......
Lekker ergens gegeten en wachten op woensdag!

Inmiddels is Bokya, een vriendinnetje van Jukati gearriveerd, zij was uitgerekend nu toe aan de al vorig jaar geplande dekking;-)
We hebben een hele leuke tijd gehad met Bo en Patricia, De dekking ging super, en nu maar afwachten of het gelukt is. Pups worden rond 7 oktober verwacht. Zie litters op www.jukati.nl
Inmiddels waren ook Bram en Estie met de caravan aangekomen dus het was een gezellige boel.
Zij hebben voor ons gekookt terwijl wij woensdagavond de rondvlucht maakten. Die was fantastisch! We hebben genoten. 1 uur en 15 minuten hebben we over de Morvan gevlogen. We hadden een hele leuke piloot. Het zicht op ons huis was grandioos, er werd zelfs enthousiast naar ons gezwaaid;-)


Een avond met zijn allen bij Cecile gegeten en we hebben weer genoten;-)

Ondertussen heeft Dick natuurlijk niet stilgezeten. Het laatste kozijn heeft hij geplaatst rechts naast de deur. Nu ziet het er echt heel mooi uit! Thuis was die al 1x in de rode verf gezet gelukkig, ik was nu niet in staatgeweest om te schilderen;-((((
De vloer van de badkamer 2e slaapkamer is betonstortklaar. De electradraden samen met Bram getrokken (Stijn heeft nog steeds vakantie;-)))
Dus al met al best weer lekker wat gedaan. Ik hoop in november weer wat te kunnen doen.
Tot dan!


Augustus 2008
We krijgen een email van onze buurtjes Carol and Martin: ze hebben voor het eerst ons gras gemaaid! De schatten. THANKS!!!!! See you in November!

Oktober 2008
We krijgen weer een email met goed nieuws van Carol and Martin:
Ze zijn begonnen met de schoorsteen!!!! Niet te geloven......... daarom deze foto als bewijs;-)))
En ook de foto van het resultaat!
Helemaal geweldig, nu kunnen we weer toekomstplannen maken!

November 2008
Een hele week hebben we weer hard gewerkt!
In de regen de aanhanger gelost, ondanks al het plastic valt de schade gelukkig mee.
Bij aankomst kijken we onze ogen uit: wat is het gras groen en lekker kort! De roos bloeit ook nog, dat is leuk "thuiskomen".
De kachel staat inmiddels al binnen te "pronken" das een verrassing. Heeft Roger met een paar sterke mannen gedaan: super!

We hebben praktisch de hele week mooi weer, op een druppel en wat mist na. Dus tafel en 2 stoeltjes, Nangi d'r bedje en een kleedje voor Jukati naar buiten. Heerlijk.
Meteen dezelfde dag lekker het gras kort gemaaid voor de winter, dan hoeft het niet meer.
Begin gemaakt met de coniferen te snoeien dat is nog best een hele klus. 2 dagen werk gehad inclusief opruimen.
De meegebrachte planten in de grond gezet en 2 laurierstruiken daar gekocht.

Gezellig ook om Carol & Martin weer te zien, we drinken een lekker glas wijn. Helaas niet op hun meubels, alles staat nog ingepakt in de kamer. Ze hebben nog steeds niet alles op orde, Daar zullen we maar geen verslag van doen, daar wordt men niet vrolijk van. Betekent wel dat wij toch niet mogen klagen met onze Roger. Duurt soms wel ff maar hij levert heel goed werk af!
Hij komt maandags meteen langs om over de schoorsteen te babbelen.
Er moet nog een gat gemaakt voor de afvoerpijp van de kachel en die wil hij graag zelf doen met Dick. Ook goed. We leggen een tegeltje onder de poten voor de hoogte.
Hij komt woensdagmiddag dat ook werkelijk doen.
Roger wil zelf de kachel voor het eerst opstoken, dit moet langzaam gebeuren. Dit gaat hij tussendoor voor ons doen.
We bespreken gelijk de muur die we gedeeltelijk hebben afgebikt. We vragen of hij die wil afsmeren. Voor ons een te intensieve klus en we zijn er misschien ook niet zo goed in. Hij gaat dat doen maar dan moeten wij de voegen uitbikken en schoonvegen! Nou dat doen we wel even;-((((
We zijn tenslotte wel met zijn TWEETJES!
2 dagen werk en een giga stofbende maar het is gelukt! Moet uiteindelijk heel erg mooi worden denken we zo. Afwachten wanneer........... wij zijn er iig klaar voor;-)

Deze week ook maar even bij de Maga langsgeweest om te kijken of de buffetkast al klaarstond, ze hadden wel niet gebeld, maar je weet maar nooit................
Nee dus. In januari. WAT! Nee, dan zijn we er niet, doe dan maar mei. Is prima meneer en mevrouw.......................
We kopen een badkamerkastje, gaan we niet met lege handen naar huis;-)

Dick gaat ondertussen zijn gang. Stort in zijn eentje de badkamervloer met beton(!) en maakt het raam in de overloop boven de trap naar de 1e slaapkamer.

Heel hard gewerkt dus en wellicht zal de kerst de laatste tijd zijn dat we in de keuken verblijven. Laten we het hopen, onze handen jeuken als we aan de keuken denken;-)))
We wachten af........ het woord is aan Roger


December 2008
Voor de laatste keer in 2008 hebben we een beetje gewerkt. We dat is eigenlijk Dick om eerlijk te zijn;-)
De rest heeft heerlijk vakantie gehouden!

Jitter was deze keer mee. We hebben een gezellige tijd gehad. De jongens hebben zich samen goed vermaakt. En wij uiteraard ook;-)))))

De muur binnen in de woonkamer was klaar en is supermooi geworden! Nog niet geheel droog maar dat heeft tijd nodig. De kachel was ook al ingewijd dus die hebben wij een paar dagen flink opgestookt. Niet omdat we het dan warmer hadden, wij vertoeven nog steeds in de keuken, maar om de nieuwigheid eruit te branden. Het duurde een paar dagen voordat de kamer echt goed opgewarmd was. Maar er er is dan ook nog nooit in die kamer gestookt. De kachel is in ieder geval helemaal leuk en goed aan de maat.
Volgende keer als we komen gaan we alles naar deze kamer verhuizen en gaan we daar de komende jaren "wonen". De keuken kan dan aangepakt worden. Dat zal nog een pittige klus worden.
De laatste buffetkast is deze week ook bezorgd, dus de keuken is nu geheel aanwezig.

Dick heeft deze week dus de vloer van de slaapkamer boven de woonkamer geisoleerd omdat anders de kachel niet kon branden. De warmte zou dan regelrecht via de vloer naar boven verdwijnen. Ook vast begonnen aan de balken voor het plafond.

Er werd helaas nogal gejaagd in de bossen dus voor de honden was het af en toe maar lekker loslopen in het bos. Maar zonder koeien in het weiland hebben ze toch heerlijk de ruimte.
Een paar dagen hebben we sneeuw gehad dus dat was een leuke afwisseling na prachtig zonnig weer te hebben gehad.We zijn bij Roger en Nicole, de aannemer en zijn vrouw,
champagne gaan drinken en dat was
ondanks de geringe taalbeheersing heel gezellig!
We gingen met 2 flessen wijn
uit zijn prachtige cave
weer terug naar onze domaine.

1 Witte en een heel speciale rode.
Uit het jaartal van onze trouwdag;-))))


Vrijdags bij de buurvrouw een portje gedronken,
zij wordt eind deze maand 80 jaar.

Onze Canadese buurtjes zaten in Engeland We hebben ze gemist!

Tot het voorjaar maar weer!

  • Comments(0)//pronkies-fermette.pronkridge.nl/#post6