Pronkies' fermette in France

Pronkies' fermette in France

2007

2007Posted by PronkRidge Mon, June 24, 2013 13:09:52

Mei 2007
Dinsdags 's avonds vertrokken om 18.15 uur. Dit bleek ook niet zo heel erg handig, want het was best nog druk op de weg in Nederland;-((((.
Al met al nog volgens schema aangekomen: 4.15 uur.
De schoorsteen is dus NOG STEEDS niet opgemetseld! Grrrrrrrrrr.....&*^%$#@&**#!
Maar goed, meteen de volgende dag het gras gemaaid dat is altijd een eerste vereiste. Nu stond het ook alweer tot aan de knieen, en dat terwijl Dick met Pasen nog gemaaid had!

Tevens zijn we verder gegaan met de muren van de slaapkamer. De delen die bruin doorgeslagen waren heb ik nu bewerkt met isolatieverf en een nieuwe laag muurverf (Crepi). Dat ziet er beter uit! Nog alles in zijn geheel een keer in de Crepi en het moet dan goed zijn hopen we.
Dick ging verder met de 2e slaapkamer. Het deurtje naar buiten kreeg een nieuwe laag verf en nieuwe scharnieren.
Hier en daar wat beton gestort op de muur en een drempel voor het deurtje. Daarboven komt glas, voor het licht.

We hebben bezoek gehad van Dick zijn ouders en 2 tantes, op 1 na allemaal de 80 gepasseerd! Met wat improvisatie hebben ze 2 nachten kunnen blijven logeren. Het weer zat niet echt mee, 1 middag hebben ze lekker buiten kunnen zitten. Maar ach, daar ging het tenslotte niet om, ze hebben ons domein nog een keer kunnen bewonderen. Daar hebben ze van genoten in ieder geval.

Voor we vertrokken maadag hebben we de nieuwe buurman ontmoet: een Canadees die met zijn vrouw van plan is zich volgend jaar hier te vestigen . Als het meezit tenminste..... Ze zaten nl tevergeefs op de aannemer te wachten, waar hebben we dat toch meer gehoord?
Ondertussen hun huis mogen bekijken en zij kregen een rondleiding in onze fermette. Nog even onder het genot van een kopje koffie verder gebabbeld, zodat wij pas om 12.30 uur vertrokken.
Dit was ons best heel goed bevallen, zo bleek later, zonder oponthoud zaten we 's avonds om 10 uur aan de pizza!

Juli 2007
Na 2,5 (!) uur extra reistijd deze keer weer een heerlijke en nuttige tijd gehad in de fermette.
Bij aankomst lag het hek plat, de buurvrouw vertelde ons dat men er met 12(!) paarden op ons erf was wezen picknicken. Gek, want we hebben nergens paardenvijgen gezien.
Dus op haar aanraden een bordje opgehangen met prive terrein. Een rood/witte ketting ter afscheiding zullen we de volgende keer aanschaffen en ophangen.

We zijn er zo'n 12 dagen met de tent tussenuit gegaan en hebben een heerlijke en warme zonnige tijd in midden Spanje doorgebracht ( Sierra de Gredos vlakbij Extremadura)
De foto's zijn te zien op de prive gallery: pronkies gallery

Voor het eerst niet met de bus, maar met de sportage, wat ff wennen was, aanzienlijk minder ruimte. De hondjes (gescheiden) achterin, wat voor Nangi veel beter bleek te zijn, ze kwam bijna niet meer overeind vanwege de stress.
Aanhanger weer volgeladen, inclusief koffer voor op het dak om naar Spanje mee te rijden.

Vol verwachting keken we of de schoorsteen inmiddels opgemetseld was........ maar ach we wisten ook eigenlijk wel beter;-(((( Niet dus.

De volgende dag de hele dag bezig geweest met gras maaien en opruimen. Net klaar gelukkig want de balk van de balkmaaier brak af grrrrrrrr *&^#*(*$&^%%@
Kunnen we dus niet nog 1 x maaien voor we weggaan. Dat is echt vervelend.

Zondag ingepakt om naar Spanje af te reizen, en alles paste precies

Het was een heerlijke tijd, het zonnetje deed ons allemaal erg goed.
Nou was maar goed ook want de laatste week na het weekend dat we terugwaren hebben we de zon niet meer gezien;-((
Jammer maar oke, we hebben genoeg te doen tenslotte.

De slaapkamer boven is zo goed als klaar. De stopkontakten zijn aangelegd en alles is nu geschilderd. Nu alleen nog de vloerbedekking en de gordijnen.
De electra in de stal en tussenruimte is aangelegd dus daar zijn de verlengsnoeren nu ook weg.
Dick gaat verder met de slaapkamer aan de andere kant boven de kamer. De vloerplaten liggen er nu in.
De rest kan pas gelegd worden als de schoorsteen is opgemetseld.

Ik (Willemijn) ben af en toe alleen op stap geweest, en heb in Autun wat foto's gemaakt. Het was regen die dag (helaas niet alleen die dag;-(((((( )

Een van de laatste dagen besloten om een benzinemaaier te kopen die het gras kort kan houden. Tussen de buien door ermee gemaaid en het is fantastisch!!! Het wordt echt kort en zo wordt het vanzelf hopenlijk minder hobbelig. Wat een goede diepte-investering;-))))
De brandnetels heb ik ook weer flink te pakken genomen en de tuin ziet er weer aardig verzorgd uit!
De abrikozenboom die we van de dood hebben gered doet het ook weer goed!

Als laatste wordt 1 kozijn en raampjes van de keuken geplaatst. Dat is alweer een heel ander gezicht.
We gaan weer voldaan met een bijna lege aanhanger weer huiswaarts.

Herfst 2007
Veel gedaan weer.
Dit keer zijn we met zijn tweetjes geweest, Gijs en Iris zijn het 1e weekend meegeweest en hebben de slaapkamer gestoffeerd.
Thuis heb ik (Willemijn) de gordijntjes genaaid en het resultaat was echt naar wens!
De bank hebben we meegenomen en het is verdomd lekker om eens gewoon op een bank te kunnen zitten;-)
De petroleumkacheltjes van Paulina geven de kamer de nodige warmte. Gezellig dus!
Bij de Emmaus nog een staande schemerlamp op de kop getikt. De kap die erop zat vonden we niet zo gepast dus ter plekke een andere erop gezet. Dit werd ons niet echt in dank afgenomen maar uiteindelijk zijn ze overstag gegaan.
Waar je je al niet druk om kunt maken, de lamp kostte maar liefst 10 euro!

Verder de trap naar de 2e slaapkamer geplaatst. Daar gaan we verder als de welbekende schoorsteen nog niet is opgemetseld.
Het gras weer lekker kort afgemaaid.
Kortom weer een lekkere week gewerkt.
Nangi heeft zich wel heel prima vermaakt de hele week met haar speurtocht naar de muisjes. Tot bloedens aan toe en ten koste van het rotstuintje.
Maar ach.... als ze maar geniet niet waar?

Kerst 2007

Dit was de laatste keer in 2007: 22 t/m 31 december.
Niet zo heel erg hard gewerkt, lekker vakantie gehouden, boeken lezen, filmpje kijken via de X-box en zowaar een poging gewaagd aan een "Jan van Haasteren". Dick heeft alleen het overloopje in elkaar gezet bovenaan de trap: de toegang naar het "appartement".
Dit zal een stuk schelen in de kou!
Het is bijna dicht als we weggaan, op een raampje na, dat komt er de volgende keer in, dan is het niet zo'n heel donker hol.
De eerste dagen hadden we heerlijk weer maar de andere helft van de week was het mistig en triest.
We hebben die mooie dagen dan ook goed benut en het restant balkenhout weggewerkt. Brandhout is er dus voorlopig weer even genoeg.

Gelukkig was het niet zo heel koud en konden we het makkelijk warm stoken met de kachel.
Boven brandden de petroleumkacheltjes van Paulina dus we zaten weer te genieten in het "appartement".
Zit toch wel een stuk gezelliger dan aan de keukentafel. Jukati op zijn perzische tapijt en Nangi op het bed, hoezo vakantie;-)))
We gaan wel wat ventilatieroosters plaatsen want de muren werden ietwat vochtig door de kacheltjes.

Nangi heeft een muisje te pakken gekregen, dat haar voortreffelijk smaakte;-((( Leuk resultaat van uren geduldig staan turen.
Op een wandeling nog wat gemaakt, oefenen met het fototoestel moeten we toch blijven doen;-)

Tevens op een avond een "rondje Kerst" gedaan en zie hier: van het resultaat.

Helaas is het dan ook weer tijd om de sleutel weer in het slot om te draaien. Dat wordt nu wel moeilijker, het is tenslotte nu niet meer helemaal een bouwplaats.
Nu maar weer achter de schoorsteen aan, dat moet nu toch wel echt in 2008 gaan gebeuren...... want anders....... ja, nou? Wat anders?

De terugweg viel uiteindelijk in reistijd erg mee. Na enig "oponthoud" in Beaune, toch nog in 8,5 uur naar huis gereden, (zonder aanhanger)

NB: over het "oponthoud" wil ik niet uitgebreid ingaan: na Dick afgezet te hebben om een stokbrood te kopen waren de chauffeur en inzittenden totaal de weg kwijt in letterlijke zin;-((((
Na enige paniek en tot rust gekomen toch nog met Dick en de stokbroden de terugreis kunnen hervatten. Pfffffffffffffffff

Dus noooooit meer via Beaune de autoroute op!

  • Comments(0)//pronkies-fermette.pronkridge.nl/#post5